Veilig en omringd van in de buik

Met veel enthousiasme stellen we vanuit Opgroeien het Limburgs project ‘Veilig en omringd opgroeien van in de buik’ aan je voor.

Het project is een unieke samenwerking tussen Kind en Gezin en de Ondersteuningscentra Jeugdzorg Limburg rond verontrustende zwangerschappen.

Als professional krijg je soms te maken met een zwangere vrouw waarbij je je zorgen maakt over de veiligheid van haar ongeboren kind.

Vandaag bestaat er nog geen juridisch kader om vanuit een maatschappelijk mandaat tussen te komen. Met de lancering van het project in Limburg wil Opgroeien tussen 1 april 2021 en 31 maart 2022 daar werk van maken en onderzoeken wat er nodig is om zo elk kind een veilige start te geven van bij de geboorte.

Via de website Veilig en omringd opgroeien van in de buik | Opgroeien vind je meer info terug over het project, over de samenwerking en wanneer / hoe je kan aanmelden.

Vragen? Op vrijdag 4 juni houden we een online infomoment om het project kort toe te lichten.

Voor wie? Alle hulp- en dienstverleners die soms te maken hebben met verontrustende zwangerschappen waarbij je je zorgen maakt over de veiligheid van het ongeboren kind.

Wanneer? Vrijdag 4/6 van 9u tot 10u30

Hoe? Online via teams :  Klik hier om deel te nemen aan de vergadering

We hopen jullie allen verder te ontmoeten en kijken uit naar een nauwe samenwerking!

Datum van inzending
Tags
  • Jonge kind