Subregionale afstemmingsoverleggen Overkophuizen OVL

Opgroeien lanceert binnenkort een oproep voor de (verdere) ontwikkeling van 16 OverKophuizen. Geselecteerde initiatieven komen in aanmerking voor een jaarlijkse subsidie van 100.000 euro per OverKophuis (duurtijd 3 jaar). 

Verplichte partners, werkingsprincipes, plan van aanpak en andere verwachtingen vindt u terug in de vooraankondiging uitbreidingsronde-mbt-de-overkopkhuizenIn de loop van januari 2021 wordt de definitieve oproep verspreid.

Het IROJ OVL kent de traditie om bij elk uitbreidingsbeleid mogelijke initiatiefnemers samen te brengen. Bij deze oproep is echter geen adviesrol voor de IROJ's opgenomen. Als aanspreekpunt Integrale Jeugdhulp OVL krijg ik vanuit het Agentschap Opgroeien wel een coördinerende rol bij de regionale uitwerking van deze oproep. Ik verneem dat er in sommige gemeenten/steden reeds gesprekken lopende zijn. We lezen in de vooraankondiging dat er slechts 1 Overkophuis per werkingsgebied 1g1p een subsidies kan ontvangen. Afstemming zal dus nodig zijn. Sommige subregio’s denken zelfs aan 1 pilootproject.

Na overleg met een aantal verplichte partners nodig ik graag alle initiatiefnemers (mogelijke aanvragers)  uit Oost-Vlaanderen uit op een online afstemmingsoverleg. Per werkingsgebied 1g1p zullen we in gesprek gaan met elkaar en zo goed als mogelijk proberen af te stemmen. Daarnaast zullen we ook enkele verplichte partners (caw, ggz, clb, kernpartners 1g1p, ..) beluisteren naar hun voorstellen tot samenwerking. Ook de tips en tricks vanuit andere overkophuizen zullen toegelicht worden.

Online overlegmoment regio Meetjesland-ZOVL:  vrij 05/02/2021: 13u30-15u30 

Online overlegmoment regio Waas- en Dender:    woe 03/02/2021: 09u00-11u00

Online overlegmoment regio Gent:                      Do 04/02/2021: 13u00-15u00

Alle IROJ leden ontvingen deze mailing en zullen deze info gericht doorsturen naar hun achterban. De partners Kind en Gezin sturen deze uitnodiging gericht door naar de coördinatoren huizen van het kind. Zij weten ongetwijfeld waar er lokale initiatiefnemers zijn en kunnen lokaal mee helpen afstemmen wie dit afstemmingsoverleg het best bijwoont. We mikken dus op diegenen die het dossier zullen indienen.

Geïnteresseerden voor de online afstemmingmomenten mogen mailen naar Daphne.sasanguie@opgroeien.be, met vermelding van de regio en de dienst van waaruit ze aansluiten. Nadien ontvangen zij de link naar het online overleg.

Veel succes! 

Daphne Sasanguie

regionale beleidsmedewerker Agentschap Opgroeien

 

Post date
Tags
  • Studiedagen