Samen zinvol meten, hoe doen we dat?

De voorbije jaren hebben we in Limburg voor meer dan 300 (!!) kinderen op een andere manier samengewerkt met de focus op hun veilig en omringd opgroeien. We zijn samen met de gezinnen en hun netwerk een traject/proces/reis aangegaan. Met vallen en opstaan, want onderweg kwamen we veel uitdagingen tegen. Ook al had dit niet altijd het gehoopte resultaat, we mogen samen terecht heel trots zijn op het werk dat er dag in dag uit door heel wat mensen wordt geleverd.

Hoe weten we of ons werk ook echt een verschil maakt in het leven, de veiligheid, de ‘belonging’ van het kind?

Mike Caslor uit Canada heeft zich gespecialiseerd om samen met teams, organisaties, voorzieningen of samenwerkingsverbanden hierop een antwoord te zoeken.  Hij is ‘Director of Research’ van de  international Signs of Safety community. Hij streeft naar een dieper en breder begrip van hoe zinvol kan worden gemeten 'wat werkt'. Om zo kwaliteitsvol werk te stimuleren. 

Op 22 maart komt hij naar Limburg, mee onder stimulans van IROJ Limburg. Samen met directies, coördinatoren, teamverantwoordelijken, staf- of beleidsmedewerkers,… denken we na over hoe we de impact van het werk dat we doen, wanneer er sprake is van onveiligheid, kunnen meten en hiervan kunnen leren. Zowel op organisatieniveau als op vlak van samenwerking. 

Praktisch:

  • Woensdag 22/3/2023
  • Onthaal 9u, Start 9u30, einde 16u30
  • Locatie: de feestzaal van de Oever: Smetstraat 19, 3500 Hasselt
  • Inschrijven is helaas niet langer mogelijk
Post date
Tags
  • Verontrusting
  • Integrale jeugdhulp