Naar een RTJ-architectuur voor Limburg

IROJ Limburg besliste op 18 juni 2019 en mee op advies van zijn kerngroep RTJ, om in het najaar van 2019 een proces op te starten met alle belanghebbenden om te kijken hoe brede instap, probleemgebonden RTJ, RTJ-punt, de samenwerkingsverbanden 1G1P en het info- & aanspreekpunt ACT op elkaar kunnen afgestemd worden.

Dit proces wordt opgenomen door een werkgroep met minstens vertegenwoordigers van de 4 regio’s 1G1P (met en zonder erkend samenwerkingsverband), RTJ-punt, brede instap, cliëntvertegenwoordigers, vertegenwoordigers van de sectoren IJH, CPL-18, ACT, OSD. Aanwezigen kunnen meerdere rollen opnemen. De deelnemers aan het overleg hebben enig mandaat en zijn representatief voor hun sector/werking.

De bespreking wordt gevoerd vanuit 2 uitgangspunten:

  • Er wordt gewerkt vanuit gedeelde probleemstelling
  • De werkgroep streeft naar consent en werkt aan een RTJ-architectuur op basis van constructieve (tegen-)voorstellen indien niet akkoord kan worden gegaan

Na bespreking door de werkgroep/kerngroep RTJ die leidt tot een voorstel van vernieuwd plan van aanpak, wordt dit ter bekrachtiging voorgelegd aan IROJ Limburg. Bedoeling is te komen tot de presentatie van een voorstel tegen begin 2020. 

Meer info en kandidaatstellen? Contacteer Raf Van Hoof, IROJ-ondersteuner (raf.vanhoof@jongerenwelzijn.be).

Post date
Tags
  • RTJ
  • Rechtstreeks toegankelijke jeugdhulp