Limburgs netwerk GroPla

Jeugdhulp is de afgelopen jaren sterk veranderd. Opvallend veel jongeren doen na hun 18 jaar nog beroep op jeugdhulpverlening. De overgang naar volwassenheid vraagt de nodige voorbereiding. Er wordt daarbij van organisaties verwacht dat ze hiermee, met maximale participatie van de jongere en zijn/haar context, aan de slag gaan.

Het Limburgs lerend netwerk GroPla wil extra handvatten bieden in het leren werken met groei- en ondersteuningsplannen. Dit lerend netwerk wordt aangeboden op maat van de groep, praktijkgericht en actief gebracht.

Bij voorkeur nemen twee medewerkers uit dezelfde organisatie deel. Dit kan iemand zijn van de begeleiding en een medewerker van het pedagogisch kader. De plaatsen zijn beperkt (max. 16 deelnemers). 

Er zullen 4 vormingsdagen plaatsvinden in het najaar, maandelijks, op donderdagvoormiddag van 9.30 tot 12.30 uur. Op voorwaarde dat de coronamaatregelen dit toelaten, komen we samen in het Provinciaal Natuurcentrum (Craenevenne 86, 3600 Genk).

De eerste ontmoeting vindt plaats op dinsdag 15 juni van 14u tot 15u30 (Online via teams). Je krijgt dan een brede uiteenzetting van de thema’s die aan bod zullen komen. We toetsen dan ook af wat jullie verwachtingen zijn van deze vormingsdagen. Dit doen we met iedereen die belangstelling heeft. Meld je dus zeker aan, zodat we een blik krijgen over hoe groot de nood is in het werkveld!

In het najaar komen dan volgende thema's aan bod:

  • 16/9: Wat is een groei- en ondersteuningsplan?
  • 14/10: Hoe ga je ermee aan de slag in de voorziening? Hoe betrek je hierin een jongere en zijn context?
  • 18/11: Wat werkt? Wat zijn drempels en hoe pakken we deze aan? Hoe integreren we dit in de bestaande werking?
  • 16/12: Werken met een gezamenlijke (online) tool.

Wil je meer weten of meteen inschrijven? Contacteer:

Inschrijven kan tot 10 juni.

Datum van inzending
Tags
  • Jongvolwassenen