Jonge patatten in de puree - Werklunchdebatten & co-workingplekken rond kwetsbare jongvolwassenen

Het Agentschap Opgroeien en IROJ West-Vlaanderen gaan op vier werklunchdebatten en co-workingplekken met jou aan de slag rond kwetsbare jongvolwassenen. In een snel en efficiënt werklunchdebat, dat je ook online kunt volgen. Na een snelle inleiding over zorgcontinuïteit, stelt een gedegen spreker kort zijn ideeën aan jou voor. Met de nodige mondvoorraad gaan we een uur op zoek naar elkaar en oplossingen. Met inspirerende praktijkvoorbeelden als mogelijke oplossing. Voor- en achteraf organiseren we ter plaatse co-workinggelegenheid met koffie en internet. Een ideale gelegenheid om je nog een verplaatsing te besparen of oplossingen te zoeken, plannen te smeden met collega’s en elkaar te inspireren. Over jouw jonge patatten in de puree.

VOOR WIE?

Voor iedereen van ver of dichtbij aan het werk met kwetsbare jongvolwassenen, op de werkvloer of in beleid, in onderwijs, welzijn, huisvesting, vrije tijd, jeugdhulp, VAPH-sector…

Wat, Wanneer en Waar?

maandag 5 oktober - Ysara, Nieuwpoort: WEL IN JE VEL

Over psycho - sociaal welbevinden en oplossingsgericht werken. Met NADINE CALLENS.

dinsdag 13 oktober -  De Schouw, Lichtervelde: DOBBEREN IN EEN ZEE VAN VRIJE TIJD

Over vervelen, ronddobberen en een soepel lopende ambrajaze in de vrije tijd. Met ARKTOS

donderdag 22 oktober – Domein Polderwind, Zuienkerke: HOUSING FIRST

Over snelle huisvesting en een eigen stek voor jongeren, Housing First en Housing First for Youth. Met GEERT DE BOLLE (HOUSING FIRST BELGIUM)

vrijdag 30 oktober: CC De Schakel, Waregem: GEEF ME WERK WERK WERK

Over niet willen, mogen of kunnen werken, werk willen maar geen vinden en goeie begeleiding en oplossingen. Met KOEN VANDAMME EN KRIS WITGEERS (GTB/VDAB).

De uiteenzettingen zijn ook online te volgen! In geval van al te strikte Corona-maatregelen gaan de evenementen volledig online door.

SPREKERS en ORGANISATIES

NADINE CALLENS

Nadine Callens werkte 33 jaar als maatschappelijk assistente en als provinciaal ondersteuner bij de vrije centra voor leerlingenbegeleiding  en is sedert 2006 ook zelfstandig nascholer.  Ze is auteur van het boek “Zelfverwonding, een gids voor leerkrachten, leerkrachten, ouders en vrienden” en mede-auteur van de ‘survivalkit voor leerkrachten, over oplossingsgericht werken op school’.

RIEN HOUWEN (ARKTOS en AMBRAJAZE)

Ambrajaze biedt in Veurne en Ieper een langdurige schoolvervangende dagbesteding aan voor jongeren tussen 12 en 25 jaar, met aandacht voor leerlingen uit de bijzondere jeugdzorg. is een innovatief samenwerkingsproject tussen vzw De Walhoeve, Zonnewende, Sociaal Huis Oostende, Profo vzw, vzw Kompani, vzw Golfbreker, Vereniging Ons Tehuis, Argos vzw, OOOC De Luwte, De Lovie vzw, vzw De Loods, vzw O2 en Arktos vzw. Met steun van Stad Veurne, vzw Be You en Huis van het Kind.

www.arktos.be

GEERT DE BOLLE (HOUSING FIRST BELGIUM)

Geert is Nederlandstalig coördinator van Housing First, een innovatieve manier om te streven naar sociale integratie van de meest kwetsbaarste en soms jonge daklozen. Housing First gooit de logica om: huisvesting is de eerste stap en de toegang tot een woning is niet onderworpen aan bijkomende voorwaarden bovenop een huurcontract. Tijdens het verblijf in zijn woonst wordt de huurder begeleid bij alle aspecten van zijn leven door een team van Housing First. En doorgaans met succes.

www.housingfirstbelgium.be

KOEN VANDAMME EN KRIS WITGEERS (GTB/VDAB)

Koen Vandamme is provinciaal coördinator GTB – het Gespecialiseerd Team Bemiddeling. GTB helpt (soms jonge) mensen met een beperking of gezondheidsprobleem om geschikt werk te vinden en te houden. Daarnaast ondersteunt GTB ook ondernemers bij de aanwerving en (re)integratie van geschikte medewerkers. Kris Witgeers is Expert Geïntegreerde Trajecten West-Vlaanderen bij VDAB. Een onmisbaar A-Team wanneer het gaat over jongvolwassen en werk!

www.gtb.be   www.vdab.be

 

Praktische gegevens

maandag 5 oktober: 11.30-13.30 uur (co-working mogelijk van 9 tot 16.30 uur)
zaal Ysara, Dienstweg Havengeul 14, 8620 Nieuwpoort

dinsdag 13 oktober: 11.30-13.30 uur (co-working mogelijk van 9 tot 16.30 uur)
OC De Schouw, Statiestraat 113, 8810 Lichtervelde

donderdag 22 oktober: 11.30-13.30 uur (co-working mogelijk van 9 tot 16.30 uur)
Blankenberge

vrijdag 30 oktober: 11.30-13.30 uur (co-working mogelijk van 9 tot 16.30 uur)
CC De Schakel, Schakelstraat 8, 8790 Waregem

Deelname is kosteloos. Inschrijven kan via deze link: https://forms.gle/85EVJfRZd61DRtmQ6

Je wil de sessies online volgen? Duid dat aan op je inschrijvingsformulier en we bezorgen jou per mail de link.

 

Meer informatie:

Agentschap Opgroeien, Peter Velle, gsm 0473 77 83 28, peter.velle@opgroeien.be 
Agentschap Opgroeien, Hilde Meuleman, gsm 0478 21 68 20, hilde.meuleman@opgroeien.be 
Voorzitter IROJ-Werkgroep Jongvolwassenen, Filip Van Becelaere, gsm 0471 819725, filip.vanbecelaere@cawnoordwestvlaanderen.be 

Datum van inzending
Werklunchdebatten JoVo